Незаконна сеч и съоръжения в Пампорово

Незаконна сеч и съоръжения в Пампорово
Със заповеди на РДГ-Смолян са обезсилени всички позволителни за сеч и дейността в съответните горски територии е спряна. Снимка: www.panoramio.com
A A+ A++ A

Експерти от Агенцията по горите и Регионална дирекция по горите – Смолян са регистрирали редица нарушения в района на дейност на Държавно горско стопанство „Широка лъка“ при проверка.

Инспекторите са установили новоизградена въжена линия върху съществуващо трасе на ски влек „Помагалски” и строителство на съоръжения за изкуствен сняг по цялата дължина на ски писта „Европейска” – от връх „Снежанка” до м. „Двата моста”.

Въжената линия, собственост на "Пампорово" АД, е в нарушение на разпоредбите на Закона за горите, а съоръженията за изкуствен сняг попадат в държавна горска територия и са изградени в нарушение на разпоредбите, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Регионална дирекция по горите - Смолян е сигнализирала Районната прокуратура и Регионалния отдел „Национален строителен контрол” са констатираните нарушения. 

Със заповеди на РДГ-Смолян са обезсилени всички позволителни за сеч и дейността в съответните горски територии е спряна.

Предприети са действия по образуване на административно-наказателни производства на всички лица, отговорни за извършване на нарушенията.

#Пампорово #незаконна сеч #съоръжения #ски писти #лифт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »