Епископите Игнатий и Борис са кандидатите за варненския престол

Епископите Игнатий и Борис са кандидатите за варненския престол
Проватски епископ Игнатий и Агатоникийският епископ Борис са двамата кандидати, между които ще се избере новият Варненски и Великопреславски митрополит. Снимка: hotelieri.bg
A A+ A++ A

Проватски епископ Игнатий и Агатоникийският епископ Борис са двамата кандидати, между които ще се избере новият Варненски и Великопреславски митрополит, съобщи за Радио „Фокус”-Варна Борислав Аврамов. Двамата кандидати са избрани още на първото гласуване. По устав на Светия синод, в избора на двамата кандидати за митрополит на Варненска и Великопреславска епархия участваха 30 епархийски избиратели – по 6 души от 5-те духовни околии.

След изборът им бе направен протокол, който е подписан от всички кандидати и във вторник заедно с бюлетините ще бъде представен пред Светия синод. Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий обясни, че има насрочено заседание още в събота в 18.00 ч., за да приеме синода документите.

Той разясни, че трябва да се изчакат три дни за евентуални възражения по избора на двамата кандидати, като възраженията могат да бъдат направени единствено от епархийските избиратели. В случай, че няма възражения и документите са редовни, на другият ден – 24-и ноември, от двамата кандидати ще се гласува за един, който ще бъде прогласен за новия Варненски и Великопреславски митрополит.

#Игнатий #Борис #протокол #избор #синод #синод #митрополит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници