Министър Стойнев заминава на посещение в САЩ

Министър Стойнев заминава на посещение в САЩ
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще посети САЩ в периода 19 - 22 ноември 2013 г. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще посети САЩ в периода 19 - 22 ноември 2013 г., съобщиха от икономическото ведомство, предаде БГНЕС.

В рамките на работното му посещение ще бъдат обсъдени развитието и перспективите за задълбочаване на двустранните търговско-икономически отношения между България и САЩ. Министър Стойнев ще бъде придружен от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов, от изпълнителния директор на БЕХ Боян Боев, от изпълнителния директор на Агенцията за ядрено регулиране Лъчезар Костов и от изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов.

В програмата на визитата са предвидени срещи с висши представители на американската администрация от Държавния департамент и Департамента по търговия.

"САЩ са един от значимите партньори на нашата страна, с който ние поддържаме активен диалог за по-нататъшното разширяване на ползотворното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и енергетиката", заяви Стойнев.

В рамките на посещението са предвидени и срещи с водещи американски компании, като General Electric, Westinghouse и AES, с цел обсъждане на възможностите за по-нататъшно сътрудничество и привличане на инвестиции у нас.

#Драгомир Стойнев #САЩ #Лъчезар Костов #Боян Боев #Иван Генов #General Electric

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници