AirFrance отменя 50% от полетите заради стачка

AirFrance отменя 50% от полетите заради стачка
Най-пострадали от стачката са парижките летища „Шарл дьо Гол“ и „Орли“, където до момента са били отменени около 120 полета от общо 1190. Снимка: mytripexpert.com
A A+ A++ A

Френската авиокомпания AirFrance ще отмени до половината от полетите заради стачка на пилотите и други летищни служители.

Стачката започна вчера, като продължава да се разраства, предаде БГНЕС. В резултат AirFrance съобщи, че е принудена да отмени до половината от полетите по далечни дестинации и до 1/3 от вътрешните полети.

Вчера, в първия ден на стачката, бяха отменени 15% от полетите. От авиокомпанията съобщиха, че при отмяна на полета или задържане за повече от 5 часа пасажерите могат да си получат обратно парите.

Най-пострадали от стачката са парижките летища „Шарл дьо Гол“ и „Орли“, където до момента са били отменени около 120 полета от общо 1190.

Очаква се стачката да продължи до четвъртък. Първи обявиха протест пилотите, които се обявиха против законопроект, задължаващ стачкуващите да предупредят предварително работодателите си в рамките на 48 часа преди началото на протеста.

Скоро пилотите бяха подкрепени от наземните им колеги - диспечери, авиомеханици, шофьори. Според всички тях законопроектът нарушава правата на профсъюзите да обявяват стачка.

Документът, одобрен през януари от Долната палата на френския парламент, влиза за разглеждане в Сената на 15 февруари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"