506 са жертвите на наводненията в Тайланд

506 са жертвите на наводненията в Тайланд
Близо 3.2 милиона души не могат да се завърнат по домовете си, които са под водата. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Жертвите на наводненията в Тайланд, които продължават седмици наред, вече са 506, гласи официално съобщение на правителството на страната.

Най-много са жертвите в централната провинция Накхон Саван – 61 души, а 53-ма са загиналите в провинция Аютхая, предаде АФП.

Близо 3.2 милиона души не могат да се завърнат по домовете си, които са под водата.

Заради особено силните мусонни дъждове в Тайланд в средата на юли се скъсаха стотици диги, в резултат на което бяха наводнени редица провинции.

През октомври от столицата Банкок бяха спешно евакуирани жителите на 13 района на града. Практически една пета от територията на 12-милионния мегаполис се намира под водата.

Наводнените улици са затлачени от кал, токсични индустриални и домакински отпадъци и трупове на животни, което представлява истинска санитарна заплаха.

Премиерът Инглук Шинаватра обяви, че властите са успели да спасят от наводненията деловия и финансов център на столицата чрез километри изградени диги.

В момента екипи на гражданска защита се опитват да отклонят огромни водни маси, пристигащи от север по каналите и заплашващи източната и западната част на столицата.

#наводнения #Тайланд #Инглук Шинаватра #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници