Съдът анулира избора за кмет на Белица

Съдът анулира избора за кмет на Белица
Апелативният съд в Благоевград обяви избора на Палев (на снимката) за кмет на Белица за недействителен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Административният съд в Благоевград обяви за недействителен избора за кмет на Община Белица на Ибрахим Палев, издигнат от ДПС.

Това предаде БНР вечерта в понеделник. На изборите за местна власт през есента Палев спечели със 141 гласа пред опонента си Хасан Илан, издигнат от Гражданско сдружение „Европейска визия за етническа толерантност“ (ЕВЕТ).

Веднага след вота в продължение на няколко седмици Инициативен комитет за Белица организира протестни митинги срещу избраният за втори мандат градоначалник Палев с искане изборите да бъдат касирани поради фалшифициране на резултатите в няколко избирателни секции.

Преди два месеца съдът в Благоевград отхвърли иска на Илан за касиране на изборите, въпреки че по време на заседанието бе доказано, че вотът в село Краище е бил контролиран, а здрави хора са гласували с по двама придружители в тъмната стаичка. Тогава, при ръчно броене, сред действителните бюлетини бяха открити такива, белязани с точки, чертички, удебелен знак Х и дори със знак плюс.

До днешното касиране на изборите в Белица се стигна след обжалване до Върховния административен съд, който върна за ново разглеждане и при нов съдебен състав делото заради допуснати процесуални пропуски.

#Белица #кмет #ДПС #Ибрахим Палев #купуване на гласове #контролиран вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"