Корея втора сред търговските ни партньори

Корея втора сред търговските ни партньори
Българският зам.-министър подчерта фокуса на страната върху сектора на информационните и комуникационните технологии - отрасъл с 0 % безработица. Снимка: МИ
A A+ A++ A

„Корея се нарежда на второ място сред търговските партньори на България. През последните три години двустранният стокообмен между двете държави бележи съществен ръст“, заяви зам.-министърът на икономиката и енергетиката, Красин Димитров.

Той участва на конференция „Икономическо развитие на Корея и България - Предизвикателства, резултати и изводи за бъдещето“.

На събитието присъстваха и икономическият вицепремиер Даниела Бобева и посланикът на Република Корея у нас Шин Мен-Хо.

На конференцията е бил обменен българският и корейският опит в областта на икономическото развитие, съобщават министерството.

Димитров направи презентация на тема „Българската икономическа политика и партньорството с Корея".

Българският зам.-министър подчерта фокуса на страната върху сектора на информационните и комуникационните технологии - отрасъл с 0 % безработица.

„България разполага с 20 хил. софтуерни инженери, като са налице голям брой свободни работни места в сектора. Необходимо е само българските висши учебни заведения да осигурят специалисти“, посочи Димитров.

„В България е налице недостиг в сферата на интензивните на знание услуги и високотехнологичните производства. От друга страна разполагаме с добре развит информационно-технологичен сектор. Следва недостигът да се преодолее и да бъде осигурен баланс между секторите“, каза още Красин Димитров.

#Красин Димитров #Корея #България #информационни и комуникационните технологии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"