Георги Първанов: Студентите да стъпят на това, което се е доказало

Георги Първанов: Студентите да стъпят на това, което се е доказало
Според Първанов в една такава ситуация не могат да бъдат събрани 20 души и за кратко време ситуацията да се реши, трябва да се търси мнението на специалисти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Необходима е приемственост в промяната, заяви Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 година, в студиото на ТВ7.

„Трябва да стъпим на това, което се е доказало. Трябва да се вземе доброто от минали периоди. Изходът на кризата е във връщането на една политическа стабилност. В онзи момент, през 1997 година, имаше политическа коалиция, която стоеше начело на протеста. Това има своите предимства, защото знаеш с кого да водиш диалог. Сега не е ясно кой представлява протестиращите. Това прави ситуацията още по-непредсказуема“, коментира Първанов.

Според него в една такава ситуация не могат да бъдат събрани 20 души и за кратко време ситуацията да се реши, трябва да се търси мнението на специалисти.

„Промяна без съмнение трябва да има. Това, което се случва, е един от щрихите на провала на прехода. Изборният кодекс трябва да се промени, но освен това трябва да работим и върху Закона за политическите партии“, допълни Първанов.

#Георги Първанов #Първанов #протестиращите #стабилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"