Няма есенно-зимен период, в който да няма протести, заяви Адемов

Няма есенно-зимен период, в който да няма протести, заяви Адемов
Според Адемов трудно се работи в подобна обстановка. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„Няма есенно-зимен период, в който да няма социални протести.“

Така социалният министър Хасан Адемов обясни, че не е изненадан от заканите на синдикатите да организират национален протест.

„Обстановката, при която се работи, е тежка. Трудно се излиза и влиза в парламента. Но няма как държавата да престане да действа“, коментира още той в сутрешния блок на БНТ в сряда.

Той подчерта, че в момента се обсъжда как от Държавното обществено осигуряване да бъдат разпределени около 12 млн. лв. „Начинът, по който работи правителството, трябва да даде отговор и на някои от исканията на протестиращите“, каза министърът и напомни, че лекари, животновъди и други съсловия предявяват искания.

Той отново повтори, че желанието на екипа на правителството е всички пенсионери да получат по 50 лв. коледни надбавки. Но това е огромен ресурс и няма как да стане. „Все пак след 4 години замразяване коледни надбавки ще получат пенсионерите с пенсии под прага на бедност – 250 лв.“. Според министъра парите ще дойдат от увеличаване на приходите в края на годината. „Знаете, че Народното събрание дари 12 млн. лв. главно за пенсионерите“, посочи още той. Очаква се да се увеличат и приходите към края на годината, има оптимизъм в приходните агенции.

В бюджета на ДОО са предвидени по-високи приходи. Става дума за 240 млн. лв. повече приходи през следващата година, каза министърът. Той изрази увереност, че ще е възможно да бъдат осигурени обещаните от БСП нови 250 хиляди работни места.

#Хасан Адемов #БСП #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници