Сидеров: Посещението на Пардю в СУ показва кой финансира протестите

Сидеров: Посещението на Пардю в СУ показва кой финансира протестите
Посещението на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю в Софийския университет показва кой стои зад финансирането, заяви Волен Сидеров. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Посещението на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю в Софийския университет показва кой стои зад финансирането, инспирирането и поощряването на подобни действия“, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в кулоарите на НС, предаде БГНЕС.

„Окупацията на университета е незаконно действие. Много са ми симпатични определени млади хора, но те нямат право на незаконни действия, да чупят в центъра на София, да вандалстват и това да се поощрява от властта. В момента обвинявам вътрешното министерство и прокуратурата, че с бездействието си дават път на вандализма, на хаоса и на анархията“, заяви Сидеров. Според националиста има щаб, който инспирира подобни протести, с които се сваля неудобния на власт.

Сидеров насочи вниманието към един от плакатите на протестиращите пред парламента, на който е изобразен огромен юмрук. „Целта тук е, вероятно, че на САЩ не е изгодно, че тук ще се строи газопроводът „Южен поток“, който е изгоден за България и за част от европейските държави, но противоречи на американската геополитическа доктрина“, каза още лидерът на „Атака“.

Според Сидеров тези сценарии с протестите се повтарят като клише в различните държави и упрекна сценаристите, че не са особено оригинални, защото не измислят нищо ново.

#сценаристи #Южен поток #Сидеров #Волен Сидеров #„Атака“ #САЩ #Джеймс Пардю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"