Национализмът е опасен, не влюбените дракони

Национализмът е опасен, не влюбените дракони
A A+ A++ A

Хаосът и разделението в обществото ни родиха своя тъжен, но логичен плод - нови националистически формации. Те намират поддръжници сред разочарованите от управлението, трайно безработни младежи и хора, отпаднали от социалната система. Националисти обещават да колят и бесят за България, да поливат с бензин и палят бежански лагери и да сведат до минимум влиянието на ЕС.

В събота беше учредана „Националистическа партия на България“, която обединява младежки националистически организации и членове на фенклубове. Тя иска хомогенно и чисто общество и обещава да се бори за „прочистването на страната ни от чуждоземната и инородна имигрантска измет“.

Време е държавата да „влезе в образ“ и да се заеме с регулаторните си функции спрямо потенциално опасни партии на социопати и комплексари.

Време е и Църквата да събуди и да започне да ни брани от Лукавия. Странно е, че мълчи, докато скинари пребиват хора, но е безкомпромисна срещу Хари Потър, Мадона и „Шифърът на Леонардо“. Сливенският поп Силвестър Янакиев поиска анатема за Даниел Вълчев. Църквата възстана и срещу чешма с два влюбени дракона във Варна, защото изкушавала миряните да им идват нечестиви мисли.

Време е двете институции да спрат за малко „тежката“ битка срещу влюбените дракони и да прогледнат за реалните опасности.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"