Франция: Ветото за Сирия заслужава „ритници по задника“

Франция: Ветото за Сирия заслужава „ритници по задника“
„Това е срам за страните, които отказват да поемат своите отговорности. Откровено казано, има политически култури, които заслужават ритници по задника“, заяви Лонге. Снимка: novinite.bg
A A+ A++ A

Ветото, наложено върху резолюцията за насилието в Сирия заслужава ритници по задника, заяви френският министър на отбраната Жерар Лонге.

Лонге изрази днес крайно възмущение от ветото на Русия и Китай върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за Сирия, подчертавайки, че има „политически култури, които заслужават ритници по задника“.

„Това е срам за страните, които отказват да поемат своите отговорности. Откровено казано, има политически култури, които заслужават ритници по задника“, заяви Лонге, цитиран от АФП.

„Да се съгласиш един диктатор да действа спокойно, това е позор за такива правителства“, подчерта френският военен министър, добавяйки, че за Башар Асад ветото на Москва и Пекин е равносилно на „разрешение да убива“.

„Всеки трябва да бъде на нивото на своите отговорности, трябва да събудим онези, които приемат конформизма, а конформизмът, който си затваря очите за кървавата диктатура, е неприемлив“, каза още Жерар Лонге.

#Сирия #вето #резолюция #Съвета за сигурност #ООН #Жерар Лонге #министър на отбраната #Франция #Русия #Китай #Москва #Пекин #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"