Банско, Разлог и Добринище блокират Е-79 - искат втори кабинков лифт

Банско, Разлог и Добринище блокират Е-79 - искат втори кабинков лифт
„Ние хората, които работим в сферата на туризма, която е основната дейност в Банско, Разлог и Добринище, виждаме как идват и си тръгват разочаровани туристите", отбеляза Бистрин. Снимка: de.123rf.com
A A+ A++ A

Жители на Банско, Разлог и Добринище ще блокират движението по главен път Е-79 за един час в понеделник, заяви пред „Фокус“ председателят на инициативния комитет, Малин Бистрин.

Движението ще бъде спряно от 16:00 часа до 17.00 часа на кръговото при отклонението за Симитли, Банско и Разлог.

Митингът ще бъде под надслов „Стига сте ни лъгали. Искаме развитие на Пиринския край”.

„Ще е ефективна блокада, като смятаме, по този начин да привлечем вниманието”, посочи Бистрин.

Протестиращите настояват, правителството в рамките на десет дни, да завърши започнатата процедура по промяна на действащия план за управление на Пирин, което да даде възможност за изграждане на втора кабина в ски зона Банско.

Гражданите искат и да се приеме предложението на Община Разлог за реализация на проект „Кулиното” и развитие на ски зона Добринище, всичките обединени в „Pirin Circle”.

Бистрин припомни за посещението на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева, която заяви в Банско, че проектът за Пирин е с главно „П” за нея.

„Тъй като тя е министър на икономиката, нея я интересува икономическото развитие на региона, а за екологията има кой да се грижи. Оказва се обаче, че няма кой да мисли за региона”, каза Малин Бистрин.

„Ние хората, които работим в сферата на туризма, която е основната дейност в Банско, Разлог и Добринище, виждаме как идват и си тръгват разочаровани туристите", отбеляза Бистрин.

Според него, е време да се сложи край на това, ако трябва да се премине и към гражданско неподчинение.

#Банско #Добринище #Разлог #кабинков лифт #протест #Е-79

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"