9831 настанени имигранти, над четвърт милион лева за охрана

9831 настанени имигранти, над четвърт милион лева за охрана
Капацитетът за настаняване в центровете на Държавната агенция за бежанците е надхвърлен с 1039 души, каза министър Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Към 8 ноември, общо на територията на страната са настанени 9 831 лица“, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Цветлин Йовчев.

„Всеки ден тази бройка се променя. От тях 5 232 са в местата за настаняване, а 3 943 са на външни адреси за собствена сметка. В арестите на Главна дирекция „Гранична полиция” се намират 656 емигранти. В центровете на Държавна агенция за бежанците са 4099 лица, а 1133 са в домовете към дирекция „Миграция” към МВР”, посочи Йовчев.

„В разпределителения център в село Баня, област Сливен, лицата са 137. В транзитния център в село Пъстрогор, област Хасково, са 4449. В бежанския център в село Ковачевци, област Перник, са 294. В центъра за временно настаняване на чужденци в град Харманли, област Хасково, са 1112. В трите центъра за настаняване в град София са 2107. В специализираните домове за временно настаняване на бежанци към дирекция „Миграция” са настанени в София – 494, в град Любимец, област Хасково – 394, в Елхово, област Ямбол – 245”, отбеляза вътрешният министър.

Капацитетът за настаняване в центровете на Държавната агенция за бежанците е надхвърлен с 1039 души, каза министър Йовчев.

„Разходите за охрана на местата за настаняване на бежанци са за сметка на бюджета на МВР за 2013 г. и възлизат на 253 912 лева“, отбеляза още той.

„За периода от 1 август до 1 ноември за охрана на местата за настаняване на бежанци са били ангажирани 2 647 служители от различни структури на МВР. Извършените извънредни разходи на МВР са за командировки, за извънреден труд и осигурителни вноски за него, за горива, резервни части за автомобили и други дейности, свързани с охраната”, обясни министър Йовчев.

#бежанци #нелегални имигранти #Сирия #Цветлин Йовчев #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници