Обама: Заслужавам да бъда преизбран

Обама: Заслужавам да бъда преизбран
„Заслужавам втори мандат“, категоричен е Барак Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама заяви, че заслужава да бъде преизбран на президентския си пост.

Барак Обама посочи, че американската икономика бележи ръст по отношение на заетостта и се възстановява и това е в силен контраст с увеличената безработица, която e заварил при идването на поста си през 2009 г., предаде АФП.

В интервю за Ен Би Си американският президент напомни, че преди три години, само дни след като поема поста си, е заявил пред същата телевизия: „Ако не свърша това за три години, работата ми ще бъде едномандатна“.

Обама посочи, че данни, публикувани миналата седмица, сочат, че 243 хиляди нови работни места са били създадени през януари, което е намалило безработицата до 8.3%.

„Заслужавам втори мандат“, заяви той, напомняйки, че преди три години в САЩ са се губили 750 хиляди работни места месечно.

„Не сме приключили обаче“, каза още американският лидер, сочейки нуждата да се види как цялото американско производство набира скорост отново.

„Трябва да сме сигурни, че уменията на американските работници са най-добрите в света. И бележим прогрес на този фронт“, уточни Барак Обама.

#Барак Обама #президент #САЩ #икономика #заетост #безработица #мандат #работни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"