През 2014 г. туризмът става самостоятелен бюджетен елемент

През 2014 г. туризмът става самостоятелен бюджетен елемент
„За пръв път през 2014 г. туризмът е обособен като самостоятелна бюджетна политика, заяви икономическият министър. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

„За пръв път през 2014 г. туризмът е обособен като самостоятелна бюджетна политика“, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на съвместно заседание на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическа политика и туризъм, където се разгледа законопроектът за държавния бюджет на Република България за 2014 г., съобщиха от икономическото ведомство.

По Оперативна програма „Регионално развитие” се планира да бъдат финансирани проекти на стойност 18 млн.лв. Бюджетът по политика „Устойчиво развитие на туризма“ е в размер 4 млн. лв., като тя включва облекчен достъп и оптимизирана система за привличане на чуждестранни туристи на територията на България и превръщане на подходящото културно-историческо наследство в част от инфраструктурата на туризма.

През следващата година Министерството на икономиката и енергетиката ще обърне внимание и на Националния иновационен фонд (НИФ) като инструмент в подкрепа на инвестициите за изследователска и развойна дейност на иновативните фирми.

Визията на Министерството на икономиката и енергетиката през 2014 г. министър Драгомир Стойнев  дефинира в четири основни направления, като политики: „Устойчиво икономическо развитие и конкурентоспособност“; „Ефективно външноикономическо сътрудничество“, „Устойчиво развитие на туризма“ и „Устойчиво и конкурентоспособно енергийно развитие“.

#Драгомир Стойнев #туризъм #фирми #бюджет #развитие #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници