Обама: Израел не е решил да атакува Иран

Обама: Израел не е решил да атакува Иран
Обама обясни, че САЩ работят „в унисон“ с Израел, за да се преклони ислямската република за спиране на предполагаемата си ядрена програма. Снимка: abcnews.com
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама обяви, че Израел все още не е решил как да отговори на опасенията за иранската ядрена програма.

Президентът реши да даде уверения на американците отново относно опасността, която представлява Иран, предаде АФП.

Той заяви, че няма доказателство, че Иран има „намерения или капацитет“ да проведе атаки на американска почва, съобщи „Ройтерс“, цитиран от „Фокус“.

Обама обясни, че САЩ работят „в унисон“ с Израел, за да се преклони ислямската република за спиране на предполагаемата си ядрена програма.

По думите на американския президент ислямската република усеща „щипенето“ на по-суровите санкции, наложени й от международната общност.

„Ние мобилизирахме международната общност по безпрецедентен начин“, добави американският държавен глава.

Той същевременно омаловажи опасенията, че Техеран може да извърши ответен удар на американска почва. По думите на Обама подобен удар не е вероятен.

„Бях много ясен - правим всичко, което можем, за да попречим на Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да създаде състезание на ядрени оръжия в размирен регион“, каза президентът в интервю за Ен Би Си.

„Не мисля, че Израел е взел решение какво е нужно да направят. Мисля, че те, като нас, вярват, че Иран трябва да се преклони за иранската си ядрена програма“, каза още Обама, попитан дали Израел ще атакува Иран.

Барак Обама подчерта, че целта му е да разреши застоя в ситуацията в Иран по дипломатичен път.

#Барак Обама #Израел #Иран #САЩ #президент #ядрена програма #ядрено оръжие #Техеран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"