Адемов очаква 50 лева коледни надбавки на пенсионер

Адемов очаква 50 лева коледни надбавки на пенсионер
„Всички сме ентусиазирани на тема да намерим тези пари, въпросът е какъв ще бъде размерът на тези плащания”, уточни Адемов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Моите очаквания са коледните надбавки да са по 50 лева на пенсионер, но не изключвам възможността да бъдат и по-малко“, заяви министърът на труда и социалната политика, Хасан Адемов.

„Аз съм категорично против диференцирането на тази надбавка, защото диференцирането предполага противопоставяне, което и без това го има между тези, които получават и тези, които не получават. Справедливият вариант е колкото и да е тази надбавка, да бъде в един и същи размер”, коментира министър Адемов.

„Коледната надбавка няма как да бъде предвидена в бюджета на държавното обществено осигуряване, нито в държавния бюджет. Тя винаги е резултативна величина, която се образува или от преизпълнение на приходи, или от съкращаване на разходи“, обясни социалният министър.

„Годините са тежки, виждате как вървят приходите и в този смисъл разчитаме на ограничаване на разходите”, каза още Хасан Адемов.

„Всички сме ентусиазирани на тема да намерим тези пари, въпросът е какъв ще бъде размерът на тези плащания”, уточни той.

#Хасан Адемов #коледни надбавки #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"