"ВМЗ-Сопот" с договор за десетки милиони

"ВМЗ-Сопот" с договор за десетки милиони
Като част от мерките за стабилизиране на ВМЗ Държавната консолидационна компания придоби акции на стойност 27,5 млн. лв. от дружеството чрез увеличаване на капитала му. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

"ВМЗ-Сопот" има сключен договор с фирма от охранителната индустрия на стойност десетки милиони левове, предаде "Стандарт нюз".

"В завода се работи на три смени, а работниците получават редовно заплатите си и са спокойни",  заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който представи в Министерски съвет доклад за предприетите мерки за стабилизиране и развитие на ВМЗ.

Той подчерта, че заводът трябва да остане собственост на държавата, тъй като играе много важна роля в сферата на отбраната на страната.

Като част от мерките за стабилизиране на ВМЗ Държавната консолидационна компания придоби акции на стойност 27,5 млн. лв. от дружеството чрез увеличаване на капитала му. За задължения към НАП вече са преведени 20 млн. лв., други 4,5 млн. лв. са насочени за заплати, а 3 млн. лв. - за производствени разходи на предприятието.

#"ВМЗ-Сопот" #ВМЗ #Драгомир Стойнев #отбрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"