Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани, призова Орешарски

Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани, призова Орешарски
A A+ A++ A

"Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани. Взимаме съответните мерки за осигуряване на границата. Изграждаме преградни съоръжения в най-уязвимите зони.", заяви министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на въпрос от председателя на ПГ на „Атака" Волен Сидеров за това до каква степен е оторизирано това, което вицепремиерът е представил като план за справяне с миграционния поток.

„Темата за бежанците е между основните, по които работи кабинетът и периодично обсъждаме различни аспекти с вицепремиера Йовчев и други министри, които са компетентни по въпроси, свързани с бежанците – най-често министъра на здравеопазването и министъра на външните работи. Няма заседание на Министерски съвет, на което да не е обсъждан този въпрос. Планът е разгледан и одобрен в сутрешното заседание на Министерски съвет", обясни премиерът, цитиран от Фокус.

„Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани и това е от важните задачи в този план. Работим по отстраняване на няколко затруднения в тази насока. В следващите месеци ще ускорим и ще се опитаме в максимална степен да екстрадираме тези емигранти, които нямат да получат статут на бежанец", посочи Пламен Орешарски.

#емигранти #Волен Сидеров #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"