"Авиоотряд 28" да не се превръща в аеротакси, призова Лаков

"Авиоотряд 28" да не се превръща в аеротакси, призова Лаков
Редно е парламентът да помисли, как да се предложат нови промени, така че да не се превръща "Авиоотряд 28" в аеротакси, заяви Венцислав Лаков. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

„Редно е парламентът да помисли, как да се предложат нови промени, така че да не се превръща "Авиоотряд 28" в аеротакси“, каза председателят на временната комисия за полетите на властта Венцислав Лаков, предаде БГНЕС.

Парламентът гледа доклада на комисията, председателят й Лаков посочи, че от работата им станало ясно, че съществувал пълен хаос между институциите, които се занимават с полетите на властта и не се пазят документите.

Те са изпратили писма до над 60 институции. Работено е по две направление - едното е за Авиоотряда, а другото - за военните хеликоптери и самолети. Стана ясно, че разходите са повече от 34 млн. лева – това е държавна издръжка, но според Лаков към тези пари се добавят и средствата от ведомства за всеки отделен полет. 67 полета са извършени с военните хеликоптери и самолети за над 800 хил. лева.

Това е разход главно за горивото и реално разходите би трябвало да са два пъти повече, каза Лаков. Те са били за превозване главно на премиера, извършени според тях в нарушение на заповед на министъра на отбраната, която регламентира, кой има право на това. Съобщено беше, че полети са били ползвани с предизборни цели.

„Установихме полети на "Авиоотряд 28", по нареждане на премиера, които са с търговска цел, а няма право да извършва такива полети“, каза председателят на временната комисия Венцислав Лаков и посочи, че се натъкнали, че са превозвани многократно футболни отбори, не само Бистришките тигри.

„За 144 полета на министър-председателя, тогава Борисов, няма никаква документация, кой го придружава“, каза Йордан Цонев, който също бе член на комисията.

#Авиоотряд 28 #Венцислав Лаков #Бистришките тигри #Йордан Цонев #цели #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »