16% от българския износ формиран от металургично производство

16% от българския износ формиран от металургично производство
Продукцията на металургичното производство се реализира успешно на външните пазари и формира основен дял от 16% в общия обем на изнасяни български стоки. Снимка: www.tpg-mcurie-pk.hit.bg
A A+ A++ A

Продукцията на металургичното производство се реализира успешно на външните пазари и формира основен дял от 16% в общия обем на изнасяни български стоки. Независимо от икономическата криза секторът за производство на основни метали в България може да се похвали с постоянно нарастващ годишен оборот и инвестиции в сектора, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Печалбата на един зает в производството бележи почти трикратно увеличение през последните години. В сравнение с останалите сектори на преработващата промишленост, металургията се отличава с най-високата производителност на труда, където увеличението е почти двукратно, двойно нараства и делът на добавената стойност. „Българската металургия е наследник на дългогодишни традиции и опит.

Нейното значение днес е определящо за създаването и укрепването на индустриалното производство в страната“, заяви заместник-министър Анна Янева. Заместник-министър Анна Янева призова представителите на металургичната индустрия към повишаване на инвестиционната активност в областта на технологичното обновление на предприятията, прилагането на ниско-въглеродни технологии и екологични иновации, което ще допринесе за повишаване на енергийната и ресурсна ефективност на производството в България.

#Анна Янева #делът #технологии #иновации #България #стойност #обем #оборот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"