Германците не искат Гърция в еврозоната

Германците не искат Гърция в еврозоната
80% от германците са на мнение, че на Гърция не трябва да се дава финансова помощ, ако не осъществи мерки за икономии. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повечето германци смятат, че Гърция трябва да напусне еврозоната, сочат резултатите от скорошна анкета.

Мнозинството от немските граждани смятат, че Гърция трябва да излезе от еврозоната, а цели 80% са на мнение, че на Гърция не трябва да се дава финансова помощ, ако не осъществи мерки за икономии, показва проучване, публикувано днес във вестник „Билд ам зонтаг“, съобщи агенция „Танюг“.

Според проучването 53% от германците смятат, че би било по-добре, ако Гърция се откаже от еврото и се върне към драхмата.

Само 34% са за оставане на Гърция в еврозоната. Осемдесет процента от германците са против отпускането на финасова помощ на Гърция, преди страната да изпълни всички наложени й мерки за икономии.

До края на деня  в Атина трябва да приключат преговорите за отпускане на втория спасителен заем за страната. Без този заем Гърция може да фалира в рамките на един месец.

Правителството на Лукас Пападимос е притиснато от експертите на кредиторите за ново съкращаване на заплатите и ограничаване на разходите за здравеопазване и отбрана, съобщи БНР.

До тази вечер лидерите на трите основни гръцки партии трябва да подпишат споразумение за безотказно приложение на строги икономически ограничения.

Финансовият екип на външните кредитори не е съгласен на компромис и настоява за премахване на допълнителните възнаграждения, свиване на разходите за отбрана и здравеопазване.

Синдикатите категорично отказаха преговори за намаляване на заплатите. Отговорността за споразумението остава у тримата лидери на партиите, които участват във временния кабинет.

Консерваторите и националистите считат мерките за изключително тежки, като се страхуват от негативна реакция и размирици в страната.

#Германия #Гърция #проучване #еврозона #еврозоната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"