Бисеров не е импровизатор, смята Румен Петков

Бисеров не е импровизатор, смята Румен Петков
Според Петков в БСП текат процеси. Снимка: www.tlaka.com
A A+ A++ A

Представителят на социалистите Румен Петков коментира в сутрешния блок на Нова телевизия в понеделник оттеглянето на Христо Бисеров. По думите му то е повод за сериозен размисъл в управляващото мнозинство.

„Работил съм с него и смятам, че той не е импровизатор, за да стигне лесно до това решение да излезе от политиката. Няма видимо напрежение в управляващото мнозинство и е много важно какви са мотивите за решението му... Това е изненадващ ход в тежка за обществото ситуация. Няма как този ход да не повлияе", заяви Петков.

"Никой няма право да възпрепятства протестите, но когато те излизат от рамките, когато възпрепятстват нормалния живот и работа на огромната част, това е крайно неприемливо", коментира още Петков. По думите му „изперверзяването на протестирането води до ерозия на доверието на хората във формата на протеста".

Според него БСП не е окупирана. "В партията текат процеси, които целят от една страна публичност и отговорност при взимането на решения, яснота за членския състав и нашите симпатизанти за генезиса на едно решение – от кадровите до чисто управленските и последствията от тях. А от друга страна – стремеж на ръководството на партията да няма такава яснота", категоричен е Румен Петков.

На Георги Първанов не може да бъде вменявано чувство за отмъстителност или реваншизъм, заяви Петков в коментар на нападките на бившия президент по отношение на сегашното партийно ръководство на левицата. „Когато носиш отговорност за правителството, трябва да е ясно, че твоите близки не могат да се занимават с действия, свързани с финансово-парични взаимоотношения с кабинета. В случая очевидно е обратното", посочи социалистът, имайки предвид скандала „Хохегер", в който бе замесено името на председателя на БСП и бивш премиер Сергей Станишев.

#Румен Петков #БСП #Георги Първанов #Христо Бисеров #Сергей Станишев #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »