Петър Стоянов ще пише SMS на Хилъри

Петър Стоянов ще пише SMS на Хилъри
Бившият президент на България (1997-2002) Петър Стоянов отбеляза със съжаление, че няма да се види с държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън в рамките на днешната й визита у нас. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Бившият президент на България (1997-2002) Петър Стоянов отбеляза със съжаление, че няма да се види с държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън в рамките на днешната й визита у нас, но ще я поздрави за добре дошла с текстово съобщение.

Хилъри Клинтън посети България преди своя съпруг Бил Клинтън, припомни Стоянов в интервю за БНР.

В средата на октомври 1998 г. Хилъри Клинтън дойде за пръв път в България, но в ролята си на Първа дама на САЩ. Тогава тя пристигна в София за конференцията „Жените на XXI век“.

„Тогава тя усети много от България, беше ми на гости в Пловдив“, добави той.

„Но днес няма да се видя с нея, не съм предвиден в програмата“, подчерта Петър Стоянов.
„Със сигурност ще й пратя един SMS: „Добре дошли в България“, каза Стоянов. Според него е важно, че държавният глава на САЩ ще дойде у нас.

„Дай Боже, никога никой да не достига моя рейтинг, т.е. да няма такава драма в страната. Аз бях президент по време на драматични събития“, каза още Стоянов.

Относно датата 4 февруари 1997 Стоянов каза, че не той е бил героят тогава.

„Герои бяха всички онези въодушевени млади хора, които бяха наричани лумпени от г-н Георги Първанов, които протестираха срещу онези 45 години унизителен комунизъм“, добави Стоянов.

„Това са героите, а не аз“, подчерта той.

Във връзка с управлението на сегашното правителство на премиера Бойко Борисов Петър Стоянов заяви, че най-доброто за България е това правителство да докара докрай своя мандат. Страната ни няма нужда от повече политически турболенции, добави той.

#Петър Стоянов #Стоянов #бивш президент на България #Хилъри Клинтън #визита #Бойко Борисов #премиер #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »