Студентите дават дарените им 500 лв. на ранената Вики

Студентите дават дарените им 500 лв. на ранената Вики
Студентите окупатори решиха да предоставят дарените им от възрастен мъж 500 лева за Вики.
A A+ A++ A

Студентите окупатори решиха да предоставят дарените им от възрастен мъж 500 лева за възстановяването на пострадалата при нападение в центъра на София 20-годишна Вики, съобщиха на страницата на „Ранобудните студенти" във Фейсбук, предаде bTV.

Ето и съобщението на протестиращите студенти:

„Ранената Виктория Кръстева, наш колега от II курс политология в СУ, е в стабилно състояние. Както разбираме - без опасност за живота. Радваме се и се надяваме на бързото й възстановяване.

Дарените за нас 500 лв., за които ставаше дума в последните дни, в крайна сметка ще идат за лечението й. С това искаме да изразим пълното си отвращение от всяка форма на насилие - както това срещу Виктория, така и онова, което проповядват екстремисти, псевдонационалисти, ксенофоби и всякакви хулигани.

Във всеки случай на насилие има конкретни виновници, които трябва да бъдат издирени и спрени. Самите ние бяхме обект на опити за насилие в последните дни. Успехът ни да се предпазим само ни кара да заявим още по-рязко пълното си отхвърляне на насилието".

Преди ден студентите потърсиха 81-годишния Благой Петров, който им дари парите, за да му ги върнат. Мъжът обаче отказа да ги приеме и в крайна сметка се разбра с младежите 500-те лева да отидат за благородна кауза или човек в нужда.

#Виктория #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници