5000 гледаха мотокроса в Бобошево

5000 гледаха мотокроса в Бобошево
Снимка: clubmx.org, архив
A A+ A++ A

Над 5 000 зрители изгледаха 57-то издание на традиционното състезание по мотокрос „Гран при Бобошево".

Тазгодишната проява бе посветена на Добромир Добрев-Дени, който по-рано през годината загуби живота си при инцидент по време на състезание в Румъния. Голяма част от участниците излязоха с фланелки с лика на Дени, а специалната награда за феърплей, носеща неговото име бе връчена на Явор Бошинкьов, съобщи "Фокус".

В началото на следващата седмица президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов ще внесе официално документи, за да може тази надпревара да бъде вписана в Книгата на Гинес, като най-старото състезание по мотокрос в света. Събитието се провежда без прекъсване от 1956 година до сега, като и тази година традицията бе спазена всички призьори да получат специални бутилки с домашно червено вино, произведено в града. Този жест е запазен още от първото издание на състезанието. Лично кметът на Бобошево Крум Маринов връчи изтъчените подаръци на призьорите, а президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов ги награди с купи и медали.

Следващото събитие, което ще организира БФ Мотоциклетизъм е в средата на месец декември, когато в зала „Арена Армеец" ще се проведе поредното издание на шоуто „Нощта на скоковете".

#БФ Мотоциклетизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници