30 души протестират срещу продажбата на земя на чужденци

30 души протестират срещу продажбата на земя на чужденци
A A+ A++ A

Около 30 протестиращи са се събрали пред Министерство на земеделието и храните, за да изразят несъгласието си с продажбата на земя на чужденци след 2014 г. и в подкрепа на удължаването на мораториума.

Движението по бул. „Христо Ботев" не е блокирано. Един от протестиращите заяви, че причината да са тук е, че от 1 януари 2014 г. падат и последните прегради на чужденци от ЕС и от държави, с които България има договор, предаде Фокус.

„Ние представяме информация с кои държави България има договор. Имаме сериозна причина да подозираме, че това са - държави като САЩ, Русия, Израел, Катар и други арабски страни. Поискали сме официална информация за тези договори от Народното събрание, която се полага на всеки български гражданин", заяви една от протестиращите.

Някои от протестиращите развяват български знамена и държат лозунги, част от които гласят - „Няма по-презряно нещо от народ, продал Родината" и „Земята - българска не си продавам, тя ми е безценен дар от Бога"; „Продажба, земя на чужденци, плюс внос на пришълци, е равно на обезбългаряване".

#Министерство на земеделието и храните #протест #продажба #земя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници