Не е моментът за национална стачка, казва КНСБ

Не е моментът за национална стачка, казва КНСБ
„В края на следващата седмица предстоят разговори между двата синдиката за анализ на напрежението и за бъдещи действия“, допълни Пламен Димитров. Снимка: www.knsb-bg.org
A A+ A++ A

„Не трябва да се прибързва с обявяването на национални протестни действия или стачки, ако те нямат своя гръб и подготовка отдолу“, заяви президентът на КНСБ, Пламен Димитров.

„Информацията на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" за ситуацията в момента не е такава, която да води до решение за национална стачка“, добави Димитров.

„Национална стачка като действие е нещо изключително сложно и трябва да бъде подготвено като събитие, което да се случи в най-точния момент и да има възможността да получи подкрепа“, коментира президентът на КНСБ в отговор на призива на студентите от 1 ноември за национална стачка.

Според него, това не означава, че до седмица-две или повече тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса.

„Към настоящия момент информацията на двете конфедерации не е такава, че да води решение за национална стачка, макар че ситуацията е много сложна и социално напрежение има в много сектори, не само в здравеопазването“, посочи Димитров.

Той смята, че трябва да се консолидират всички възможни действия, за да може да се постигне успех и това става в обща координация във времето.

„В края на следващата седмица предстоят разговори между двата синдиката за анализ на напрежението и за бъдещи действия“, допълни Пламен Димитров.

Той посочи, че за него най-важният проблем е в енергетиката и въпреки диалога с министър Драгомир Стойнев, решенията били половинчати.

#Пламен Димитров #КНСБ #протест #правителство #национална стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници