Един убит при нападения преди местните избори в Косово

Един убит при нападения преди местните избори в Косово
В петък вечер пък е бил нападнат кандидатът за кмет на град Косовска Митровица, Кръстимир Пантич от Сръбската гражданска листа. Снимка: www.flickriver.com
A A+ A++ A

Албански кандидат за общински съветник е бил убит, а сръбски кандидат за кмет е бил ранен при отделни нападения преди местните избори в неделя в Косово.

Повече от 5000 полицаи са били разположени да охраняват избирателните секции в Косово.

Страната обяви независимост от Сърбия през 2008 г., която Сърбия не признава.

Косовската полиция потвърди пред Ал Джазира, че Беким Биринджику е бил убит в съботта вечерта в град Сърбица.

Биринджику е бил застрелян от полицай при спор между двамата, съобщи говорителят на вътрешното министерство, Ибрахим Садриу, предава „Стандарт“.

След убийството полицаят се предал на служителите на реда, като според властите няма политически мотиви за кървавия инцидент.

Биринджику е бил кандидат за общински съветник от Алианса за бъдещето на Косово, бивш боец в Армията за освобождение на Косово.

В петък вечер пък е бил нападнат кандидатът за кмет на град Косовска Митровица, Кръстимир Пантич от Сръбската гражданска листа.

Пантич е бил пребит от двама маскирани пред дома си.

Кандидатът за кмет описал атаката като „опит за екзекуция“ и заяви, че се надява това да бъде последната политически мотивирана атака срещу сърбите в Косовска Митровица.

Председателят на сръбския парламент, Небойша Стефанович, заяви, че Пантич представлява Сърбия и че атаката срещу него е атака срещу държавата.

#Косово #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници