"Атака" скочиха срещу бежанците в България

"Атака" скочиха срещу бежанците в България
"Атака" протестираха срещу бежанците в България. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Националистите от "Атака" скочиха на протест срещу бежанците у нас. Те протестираха в град Елхово в близост до границата, където в началото на октомври беше отворен разпределителен център за търсещи закрила у нас.

Според Волен Сидеров България не трябва да приема бягащите от различни военни конфликти, да ги обявява за бежанци и да им дава подслон. Той твърди, че сред тях има неидентифицирани хора, свързани с ислямистки групировки, което е опасно и за България, и за Европа, съобщи бТВ.

„ГЕРБ, ДПС и БСП отхвърлиха искането на „Атака" да се сложи мораториум за пришълци и сега готвим ново предложение - правителството да бъде задължено да експулсира нелегалните емигранти и да затвори границата за нови такива", посочи Волен Сидеров в събота.

Припомняме, че като страна по Женевската конвенция от 1951 г. и Нюйоркския протокол от 1967 г. България се задължава да предоставя убежище на хората, които са преследвани поради своята "раса, религия, националност, принадлежност към определена социална група или поради политическите си убеждения". Според задълженията си приемащата страна няма право да експулсира търсещи закрила и хора, получили хуманитарен статут или статут на бежанец.

#Волен Сидеров #Атака #бежанци #ГЕРБ #БСП #ДПС #Европа #България #Елхово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"