Цветанов даде обяснения по новото обвинение

Цветанов даде обяснения по новото обвинение
Не искам да допусна, че обвинениението ми е тенденциозно, твърди Цветан Цветанов. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

Прокуратурата ме обвинява, че не съм спазвал законовите процедури в МВР. Не искам да допусна, че това е тенденциозно. Вярвам в българското правосъдие и безпристрастността на съда. Това заявява заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в съобщение, изпратено до медиите. "След задържането на Орлин Тодоров, същият е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство. По спомен, по време на досъдебното производство не са предоставени доказателства от прокуратурата относно повдигнатото обвинение", разяснява Цветанов.

От прокуратурата посочват, че в хода на разследване са събрани доказателства, че Цветанов е извършил престъпление - длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв. Парите са от бюджета на МВР и са присвоени в полза на Орлин Тодоров.

До момента главният прокурор на два пъти поиска имунитета на бившия вътрешен министър и сегашен депутат от ГЕРБ. Първият път бе заради незаконното подслушване на политици, журналисти, бизнесмени и лидери на опозицията. По него Цветанов вече е обвиняем за т. нар. допустителство по служба.

#Цветан Цветанов #служба #Орлин Тодоров #доказателства #обвинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"