Появиха се данни за подслушване на принцовете Хари и Уилям

Появиха се данни за подслушване на принцовете Хари и Уилям
Британската прокуратура представи доказателства, че журналистите от вече закрития в. "Нюз ъф дъ уърлд" са прослушвали гласовата поща на принцовете Уилям и Хари. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

Британската прокуратура представи доказателства, че журналистите от вече закрития в. "Нюз ъф дъ уърлд" са прослушвали гласовата поща на принцовете Уилям и Хари, предаде btvnews.bg.

Информацията бе огласена от прокурора Ендрю Едис на продължаващия в Лондон съдебен процес срещу бивши журналисти от вестника. Те са обвинени, че са прослушвали гласовите пощи на мобилните телефони на знаменитости и са плащали подкупи на полицаи и държавни служители за предоставената информация. Сред обвинените са бившите главни редактори на изданието Анди Коулсън и Ребека Брукс, които отричат вината си. Самото издание принадлежеше на международния медиен магнат Рупърт Мърдок.

По данни на прокуратурата следенето на принцовете било в средата на миналото десетилетие, когато те са учили в престижната кралска военна академия в Сандхърст. Сензационната статия от 2005 г., че принц Хари нарушил правилата в академията е била написана след прослушване на гласово съобщение, оставено от принца на личния му секретар Джейми Лоутър-Пинкертън.

#Уилям #Хари #Анди Коулсън #Ребека Брукс #Рупърт Мърдок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"