Цацаров поиска имунитета на Цветанов за трети път

Цацаров поиска имунитета на Цветанов за трети път
Цацаров отново поиска снемане имунитета на Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор поиска за трети път снемане на имунитета на Цветан Цветанов. Искането е за започване на наказателно преследване заради длъжностно присвояване.

Това стана ясно от съобщение на държавното обвинение, в което главният прокурор иска имунитета на зам.-председателят на ГЕРБ за започване на наказателно проследяване за присвояване.

Според прокуратурата Цветанов е присвоил 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. В нарушение на закона като министър Цветанов е наредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора Ловеч.

Така Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, а после и 20 заплати при пенсионирането му от МВР. Второто дело, което прокуратурата образува на Цветанов е, че не е разрешил подслушването на Тодоров нищо, че съдът е одобрил такова.

Цветанов е обвиняем и по дело за прекалено много подслушване.

#Цветан Цветанов #Сотир Цацаров #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"