Мегаскандал между Батков и Томов

Мегаскандал между Батков и Томов
Снимка: lifesport.bg
A A+ A++ A

Мегаскандал се разрази в студиото на спортнo-коментарното студио „Пред банята“ в предаването „Факторът Кошлуков“ по TV7.

Собственикът на „Левски“ Тодор Батков и бившият шеф на ЦСКА Александър Томов отново изровиха томахавките по въпрос, който се смяташе за приключен – отнетия лиценз на ЦСКА през 2008 г., който извади армейците от участие в Шампионската лига и сините заеха тяхното място, съобщи БГНЕС.

Сашо Томов пръв зачекна болезнената тема, споменавайки, че често пъти тимът на „Левски“ е бил стимулиран в решаващи моменти.

Бившият червен бос намеси имената на Тодор Батков, Алексей Петров и ДАНС, които според него са лобирали за отнемането на лиценза на ЦСКА.

Той поясни пред Емил Кошлуков, че тогава не обжалвал решението, защото „в момента, в който обжалваш, Батков влиза при всички прокурори и съдии...“.

„Това, което казваш, е абсолютна неистина“, беше отговорът на Тодор Батков. Според адвоката Александър Томов е искал от НАП да му бъде издаден фалшив документ за платени данъци от страна на червения клуб.

В кавгата помежду си двамата футболни функционери минаха на малко име – „Имаше ли неплатени данъци, Сашо?“, попита директно собственикът на „Левски“. „Тодоре, тебе господ ще те съди“, бе отговорът на Томов.

В ожесточения словесен дуел бе намесено и името на един от предишните собственици на ЦСКА Васил Божков.

„Още по времето на Васил ЦСКА взимаше лиценз под масата“, заяви Батков, визирайки Божков.

Томов опита да се защити с куп документи, твърдейки, че той е въвел плащането на футболни заплати по банков път.

Двамата футболни съперници бяха поканени заедно с баскетболния треньор Тити Папазов да коментират допинг скандалите в родния футбол, но темата зае второстепенна роля след разразилата се буря в студиото на Кошлуков.

По проблема с допингираните футболисти на ЦСКА и тримата гости заеха обща позиция, че в България никой не оказва достатъчно строг контрол.

Батков и Томов споделиха, че играчите имат най-малка вина в случая и че настоящото ръководство на червените стои зад заплетения казус.

Томов сравни стила на работа на двамата собственици на армейския клуб с началото на 90-те и мутренските години в родния футбол.

Батков от своя страна се закле в трите си деца, че всички препарати, които се ползват в „Левски“, минават допълнителна проверка за забранени вещества.

Синият президент добави, че нещата с допинга няма как да се случат в един футболен клуб, без да има „намигане“ от страна на ръководството.

Присъствието на двамата мастити гости роди прецедент – за пръв път участието на Тити Папазов мина под знака на мълчанието.

Баскетболният специалист предпочете да слуша разгорещените футболни хора и единствено посъветва водещите да продължат интересната тема в студиото на наближаващите новини с „Уикенд с Миа Сантова“.

По време на своето участие в спортната рубрика „Пред банята“ по TV7 собственикът на „Левски“ Тодор Батков заяви, че в понеделник ще бъде оповестен новият спонсор на „сините“.

Батков сподели, че се надява да види „Левски“ „европейски“ още тази година, и допълни, че е доволен от работата на неговите подчинени.

#Левски #ЦСКА #Тити Папазов #Тодор Батков #Александър Томов #ДАНС #Алексей Петров #НАП #Васил Божков #футбол #допинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"