Декларация на студентите от Бургас: Искаме реформи и бъдеще!

Декларация на студентите от Бургас: Искаме реформи и бъдеще!
Снимка: Ранобудните студенти
A A+ A++ A

Студенти от Бургаски свободен университет, които подкрепят окупацията на ВУЗ-овете, излязоха с декларация. Те настояват за реформи във висшето образование и се обявяват против ширещата се шуробаджанащина и закостенялото мислене, че всичко се прави само с пари.

Ето я декларацията:

Ние, част от студентите на Бургаския свободен университет, в частност тези, които са окупационно настроени да защитават морала във всички форми на съвременния живот, желаем да изразим пълната си подкрепа към колегите ни от Софийски университет, които подеха инициативата за окупиране на учебни зали, както и към всички останали ВУЗ-ове в страната.

Вярваме, че в тъмни времена, когато има високи нива на обществена несигурност, един от многото дългове на всеки човек, е да подеме битка. Нашата битка е за прозрачност в управлението не само на държавата, но и на нейните ВУЗ-ове, включително и частните. Това е битка за едно по-добро бъдеще. Далеч сме от мисълта, че всички студенти на Бургаския свободен университет застават зад каузата „окупирай”, но сме убедени, че всички са „ЗА” едно по-добро бъдеще.

Реформа в образованието не е правена, а от реформа има нужда! Усещаме го ние – децата на децата на прехода. Реформите обаче не започват от политическия елит. Те започват от обществото, от което се ражда така нареченият политически елит. Започват от студентите, които най-чисто виждат пробойната в образователната система, ширещата се шуробаджанащина и закостенялото мислене, че всичко се прави само с пари (без значение чисти или мръсни).

Ние, в ролята си на студенти с мнение, окупирахме зала 222 на БСУ. Ние не държим университета като заложник. Ние нямаме искания, които, след като бъдат одобрени, ще престанем да окупираме. Ние изразяваме съпричастност по един интелигентен начин чрез уъркшоп в окупираната зала, с много дебати и споделени мисли и надежда за едно по-добро бъдеще за всички, които днес са студенти, а утре – кой знае, може би чистачи, а може и министри.

#протест #окупация #Бургас #ВУЗ #декларация #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"