Раздадени са близо 45 млн. лева на животновъдите, съобщи Греков

Раздадени са близо 45 млн. лева на животновъдите, съобщи Греков
Греков е категоричен, че не може да бъде обвинен в некомуникация с животновъдите.
A A+ A++ A

"До ден-днешен са раздадени близо 45 млн. на животновъдите, това значи, че 14 000 души са получили близо 50% от необходимите средства. Остават още около 20% да се изплатят."

Това заяви в сутрешния блок на бТВ в четвъртък земеделският министър Димитър Греков.

За готвения от животновъдите протест, той коментира, че не може да го обвинят в некомуникация. "В този период от 20 г. никакво внимание не се е отделяло на животновъдите. Решаваме част от проблемите. Предизвикателството да гледаш животни в България е изключително трудно. Това е трудоемък отрасъл. Не сме се договаряли за изплащане на 70%, а ще бъдат раздадени средства, предвидени от миналата година", категоричен е Греков.

Той съобщи, че в началото на декември ще дадат 40 млн. лева за специфично подпомагане на млечния сектор. "До 70% няма да можем да стигнем за животновъдите, но във всички случаи ще бъдат доплащанията над 50%", добави още Греков.

В понеделник имаме среща с финансовия министър в 14 ч. Отворено е правителството към решаването на проблемите, категоричен е Греков. Той добави, че ще има изплащане на допълнителни средства и за свиневъдите, и птицевъдите.

#Димитър Греков #животновъди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"