Кабинетът няма да изпълни решението на депутатите за земята

Кабинетът няма да изпълни решението на депутатите за земята
Народните представители вероятно са се объркали и са имали предвид единствено забрана за продажба на земя на лица от трети страни, заяви Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народните представители вероятно са се объркали и са имали предвид единствено забрана за продажба на земя на лица от трети страни. Заради това Министерският съвет няма за изпълни решението на Народното събрание за налагането на мораториум за продажба на земя на чужденци, заяви след правителственото заседание визепремиерът Зинаида Златанова, позовавайки се на изготвен анализ за юридическите последствия от решението на МС.

"Кабинетът може да се възползва от правото си за сезиране на Конституционния съд за мораториума за земята", уточни Златанова, цитирана от Би Ти Ви.

Според нея, има правна възможност за това, но тя не даде категоричен отговор дали кабинетът ще се възползва от нея или не.

"Ако парламентът иска да удължим забраната на европейски граждани да притежават земеделска земя у нас, трябва да променим присъединителния договор към ЕС и Конституцията", коментира Златанова.

#Министерският съвет #Зинаида Златанова #Златанова #мораториум #Конституционния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"