Aко 350 студенти не искат да учат, ще затворим НАТФИЗ, заяви Любомир Халачев

Aко 350 студенти не искат да учат,  ще затворим НАТФИЗ, заяви Любомир Халачев
Коментарът бе направен по повод намерението на протестиращи студенти от НАТФИЗ да окупират цялата сграда на учебното заведение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изчаквам от тях да ми отговорят кои са тези студенти, колко от тях. Казах им, че ако 350 студенти не искат да учат, просто ще затворим Академията и ще чакаме да видим кога ще ни създадат възможност да можем да преподаваме. Ако 40 студенти от 600 не искат да учат, тогава трябва да видим защо тези 40 студенти да им влияят, заяви ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.

Коментарът бе направен пред БНР по повод намерението на протестиращи студенти от НАТФИЗ да окупират цялата сграда на учебното заведение.

"Силно съм раздразнен. Поставен съм на този пост, избран от цялата Академия, за да управлявам добре академията, да управлявам финансите, учебния процес. Ние правим неистови усилия, за да можем с този общо взето скромен бюджет да осигурим едно модерно европейско образование, международни програми, купуваме техника, ремонтираме. Като ръководител аз виждам, че ми се пречи страшно много да работя", коментира проф. Халачев.

Ректорът заяви, че е разговарял със студентите и не е против те да протестират, но не в Академията и в учебно време.

"Днес се обади един от нашите спонсори и каза: „Искам да разбера, ако вие няма да играете вашите спектакли, ние как така сме спонсори, тогава ще ни върнете парите“. И аз сега трябва да събера студентите и да им кажа: „Уважаеми студенти, събирайте парите да ги върнем на спонсора, защото вие не играете“.  И това е само началото. Аз не знам какво ще последва", оплака се той.

#Любомир Халачев #НАТФИЗ #окупация #академия #университет #протест #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"