Работодатели не искат увеличаване на минималната работна заплата

Работодатели не искат увеличаване на минималната работна заплата
От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заявиха, че е вредно точно сега да предприемаме увеличаване на минималната работна заплата. Снимка: economix.bg
A A+ A++ A

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заявиха, че е вредно точно сега да предприемаме увеличаване на минималната работна заплата и на максималния осигурителен доход, предаде profit.bg.

През 2014 г. максималният осигурителен доход ще бъде 2400 лева, а минималните осигурителни прагове ще нараснат средно с 2.6%. И през следващата година здравната вноска ще продължи да е 8%, ще се запази и съотношението между работодател и работник, решиха партньорите в Тристранния съвет към МС.

От Българска стопанска камара също казаха, че приемат бюджета, но изразяват несъгласие към предложеното увеличение на минималната работна заплата, тъй като то не е обвързано с производителността.

От КТ „Подкрепа“ обърнаха внимание на готвените съкращения в администрацията. Те изразиха загриженост по какъв критерий ще бъдат направени те.

#КРИБ #доход #МС #бюджет #заплата #критерий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »