Училище за китайски език в Пловдив и директен полет до Китай

Училище за китайски език в Пловдив и директен полет до Китай
Визитата в Пловдив се осъществява с помощта на българското Генерално консулство в Шанхай. Снимка: www.spekulanti.com
A A+ A++ A

Колко струва и за колко време се изгражда промишлено хале, бизнес сграда, има ли готови производствени, търговски, логистични помещения в „Тракия икономическа зона“? С такива конкретни въпроси членовете на китайска делегация от Шанхай се обърнаха вчера към инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ и на клъстера, който развива мегапроекта „Тракия икономическа зона" в Пловдив.

Начело на делегацията бе Джанг Ченянг, заместник-генерален секретар на Шанхайския клон на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, водеща държавна структура. Визитата в Пловдив се осъществява с помощта на българското Генерално консулство в Шанхай.

Гостите, сред които имаше представители на бизнеса и туризма, се срещнаха с председателя на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов и инж. Пламен Панчев.

„Те дойдоха за конкретни реални стъпки. Подкрепиха идеята за създаване в Пловдив на средно училище за изучаване на китайски език, чийто кадри ще се реализират в проекти в „Тракия икономическа зона“. Коментирахме финансиране за него от тяхна страна.“, заяви подчерта нгел Христозов.

Според председателя на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие един от най-важните обсъждани въпроси е откриването на директна самолетна връзка Китай- България.

„Пловдивското летище е изключително добър вариант, защото има опция и за карго терминал“, убеден е Христозов.

#Тракия икономическа зона #Пловдив #Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие #инж. Пламен Панчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"