Снегът блокира Европа

Снегът блокира Европа
Центърът на Амстердам, покрит със сняг. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Снегът и лошото време отново блокираха различни европейски държави, като под снежната блокада попаднаха и президентите на Сърбия и Хърватия – Борис Тадич и Иво Йосипович.

Тадич и Йосипович, участвали в петък в неформална регионална среща в курорта Яхорина край столицата на Босна и Херцеговина, не могат да се върнат в родините си, заради лошите метеорологични условия на Балканите, предаде телевизия РТР, цитирана от „Фокус".

„Президентите на Сърбия и Хърватия останаха на планината Яхорина след приключването на срещата, защото времето и ситуацията по пътищата не им позволяват да се върнат съответно в Белград и Загреб", съобщи медията, без да уточни колко време двамата лидери ще трябва да изчакат в планинския курорт.

Заради падналия сняг, от петък вечерта в Белгия има проблеми с придвижването по пътищата, предаде Интерфакс.

Местните медии обявиха тази нощ, че от 1700 км автомагистрали в страната по протежението на 1275 км от тях има задръствания.

Службите отговарящи за трафика го определят като рекорд. Предишният е бил установен през 2010 г. и е бил с дължина 948 км.

От дезорганизация на трафика, заради падналите няколко сантиметра сняг, е пострадал най-вече столичен регион Брюксел. В столицата и около нея са се образували задръствания с обща дължина 714 км.

Проблеми с придвижването по шосетата са регистрирани в цяла Белгия.

#Сърбия #Хърватия #Борис Тадич #Иво Йосипович #президент #сняг #Босна и Херцеговина #Белград #Загреб #Белгия #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници