Предвиждат приходи от 37,9 % от БВП през 2014 г.

Предвиждат приходи от 37,9 % от БВП през 2014 г.
Фискалните параметри предвиждат приходи в размер на 37,9 % от БВП и увеличение с 500 млн. лв., в сравнение с 2013 г., заяви финансовият министър. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

„По отношение на консолидираната фискална програма, фискалните параметри предвиждат приходи в размер на 37,9 % от БВП и увеличение с 500 млн. лв., в сравнение с 2013 г. и разходи в размер на 39,7 % от БВП, при ограничение от 40 %, предаде standartnews.com.

Заложеният дефицит е 1,8 %", каза министърът на финансите Петър Чобанов на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. „Основен приоритет е образованието и ученето през целия живот, разглеждаме образованието като основен фактор за растежа, реформата в здравния сектор е друг приоритет на правителството, там целта е нов тип управление на ресурса.

Целта е да преодолеем изтичането на ресурс в неефективна посока, основен приоритет е оптимизацията на администрацията, идеята е да се направи внимателен преглед на структурите и те да се оптимизират", каза министърът.

„Предвижда се дългът да достигне 18 млрд. лева в края на 2014 г., което предполага увеличение на дълга с 3,4 млрд. лева, 1,7 млрд. лева от които ще бъдат използвани в началото на 2015 г. за рефинансиране на емисията от глобални облигации.

#БВП #Петър Чобанов #ресурс #облигации #администрация #емисия #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"