Над 200 убити при най-кървавите сблъсъци в Сирия

Над 200 убити при най-кървавите сблъсъци в Сирия
Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кадър от YouTube
A A+ A++ A

Между 200 и 260 цивилни са убите при обстрел от страна на сирийските сили за сигурност в гр. Хомс, според сирийската опозиция.

Сведенията за убийства са на фона на подготовката на Съвета за сигурност на ООН да гласува проекторезолюция, подкрепяща призива на Арабската лига сирийския президент да подаде оставка, предаде.

Данните за смъртните случаи за активисти и опозиционни групи варират от 217 до 260 жертви, което прави атаките в Хомс най-смъртоносното нападение от репресиите на на режима на президента Башар Асад досега, предава Ройтерс, цитирана от „Фокус"

Местни жители казват, че сирийските сили са започнали да обстрелват квартал в Хомс около 20 часа местно време в петък. Според данните им най-малко 36 къщи са напълно унищожени, заедно със семействата вътре.

Най-малко 217 са жертвите на обстрела на град Хомс от сирийските сили за сигурност, съобщава Сирийска обсерватория за човешки права.

„Броят на загиналите в Хомс вече е поне 217, като 138 са били убити в района Ал Халидия", каза пред Ройтерс директорът на правозащитната организация Рами Абдерахим, позовавайки се на очевидци.

#Сирия #Хомс #Башар Асад #президент на Сирия #сблъсъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино