Оставиха запозрения за автопалежите в ареста по друго обвинение

Оставиха запозрения за автопалежите в ареста по друго обвинение
Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Юлиян Ковачки, който е обвинен за част от редицата подпалени автомобили в столицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържаният за палежи на коли в София Юлиян Ковачки пак е в ареста с мярка "задържане под стража", реши Софийският районен съд.

Съдът прецени, че събраните до момента данни водят до извода, че Ковачки е хулиганствал и е заплашвал, че ще запали заведението, в което е бил, предаде БГНЕС.

Според прокуратурата той, освен всичко друго, след като е бил закаран в 7-мо РПУ, е чупил и отправял закани и обиди към униформените.

Така мъжът, който преди седмици в края на миналата година беше задържан за палежи на автомобили в София, отново се върна в ареста. Макар тогава Софийски градски съд да го освободи поради липса на доказателства, сега задържането му е заради друго обвинение.

Самият Ковачки се оказа днес основният герой в защитата си и обясни какво е правил и пред медиите, преди да влезе в съда и в съдебна зала. Твърди, че е абсолютно невинен. Според разказа му се напил в заведението, прилошало му, и това е повърнал, а барманът и сервитьорката започнали да се заяждат с него заради това. Той е поискал да изчисти, направил го, но те поискали да си тръгне. В същото време дошли полицаи и го качили в патрулката, а докато той бил в колата трима от полицаите били влезли в заведението. Ковачки е убеден, че полицаите са говорили с хората в заведението, за да дадат показания срещу него и да го вкарат отново в ареста.

"Не бих си позволил нито да обиждам други хора, защото знам, че съм под наблюдение и пак ще се видим тук", заяви той пред съда. Юлиан Ковачки свърза задържането му сега с обвиненията за палеж и заради това, че за тях все още няма виновен. Каза, че полицаите в Младост и по – точно в 7 РПУ имат лично отношение към него, защото го спират и проверяват непрестанно, докато в други райони това не му се случва. Прокурорът Ивайло Занев категорично отрече тенденциозност при задържането му.

Ковачки стигна и до извода, че от прокуратурата са го удари по слабото му място – да му повдигнат обвинение за нещо, за което той е съден. В момента е с условна с изпитателен срок, а това е проблем, тъй като води до извода, че не се е поправил.

Той призна, че в РПУ – то е чупил капака на тоалетната чиния, но това е било защото се качил на нея, за да отвори прозореца. И отново, защото му е било зле тропал и блъскал по врата, защото искал някой да отвори. После, според разказа му влезли полицаи, които го закопчали с четири чифта белезници и го вързали за леглото, а сутринта дошли лекари, за да му видят крака. "Аз даже и да ме бият, няма да се отбранявам, само и само да не ме обвинят", зави пред съда той. Обеща и че ще плати щетите.

Заяви, че няма и мотив да руши заведението и да заплашва, че ще го пали, защото сестрата на собственика му е позната. Имат и общи приятели и като такъв посочи Стефан, който е задържан. Това най – вероятно е Стефан Кленовски, на когото по същото време друг състав на СРС гледаше също мярка за неотклонение.

"Невинен съм! Допуснал съм грешка, че повърнах в заведението и че не си тръгнах", каза Ковачки и обеща: "В къщи ще ям, ще пия и никъде няма да ходя и ще дишам през прозореца", ако съдът му определи по – лека мярка.

Определението на Районния съд на София не е окончателни и може да се обжалва пред Софийски градски съд. Ако това се случи заседанието там е насрочено за 10 февруари от 10 часа.

#Юлиян Ковачки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"