Конфликт възникна в двора на Ректората

Конфликт възникна в двора на Ректората
Конфликт възникна в двора на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Конфликт възникна в двора на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, където са се събрали протестиращи студенти в подкрепа на окупацията на университета, предаде Агенция „Фокус”.

Академичният съвет заседава извънредно във връзка с действията на студентите. Цялостната окупация на Ректората е с искане за оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и свикване на предсрочни парламентарни избори. Докторантът в Софийски университет Борис Боев прочете декларация на затворения вход на Ректората, в която се обяви против окупацията и призова да се сложи край на това.

Студенти, облечени с жълти жилетки с надпис „Охрана”, решиха, че ще изведат обявилия се против окупация докторант и придружаващите го. Те помолиха за това да няма насилие и ескортираха противниците на обсадата на университета до оградата, зад която също са се събрали много хора в подкрепа на окупацията.

След случката един от организаторите на окупацията Кирил Чуканов прочете пред представителите на медиите декларацията, с която протестиращите студенти призовават всички събрали се да не се поддават на провокации и да няма насилие. В сградата на Ректора продължават да се допускат само студенти, които трябва да предоставят заверени студентски книжки.

Заседанието на Академичния съвет все още продължава. Студентите обявиха, че в 17.00 часа ще излязат със своя позиция.

#докторант #Ректорат #студенти #СУ #университет #окупация #Съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници