Митрополитът ни в Европа с 800 евро заплата

Митрополитът ни в Европа с 800 евро заплата
Наскоро на заседание на комисията по вероизповеданията в парламента бе поставен въпрос какво се прави за подпомагане на новия митрополит в Берлин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, който бе избран в неделя от Светия синод, на 3 ноември заминава за центъра на епархията си в Берлин. Заплатата му ще е 800 евро, каквато бе и на предшественика му дядо Симеон, съобщава "Труд".

Наскоро на заседание на комисията по вероизповеданията в парламента бе поставен въпрос какво се прави за подпомагане на новия митрополит в Берлин.

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний е роден на 17 януари 1978 г. в Стара Загора. През 1998 година е приет да следва в Богословския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Бил е послушник в Клисурския манастир, където приема монашество. За архимандрит е ръкоположен от Русенския митрополит Неофит (вече Български патриарх), а за епископ - от Пловдивския митрополит. От юни 2010 г. е назначен за викарий на Западно- и Средноевропейския митрополит.

#Антоний #Симеон #Берлин #Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници