Търновските студенти са против окупацията

Търновските студенти са против окупацията
A A+ A++ A

Студентският съвет към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" се обяви против изразяване на политически пристрастия и на протест към дадена политическа ситуация в държавата.

Председателството на Студентския съвет излезе с декларация, в която се казва, че това е нарушаване на учебния процес, морала и академичните принципи в науката.

„Без значение какво е управлението в България и какви са политическите възгледи на всеки от нас – дали подкрепяме, или не подкрепяме сега действащото правителство, място на тези проблеми и разрешаването им не е в университета.

Ние призоваваме всички да се обединят около великотърновската Алма Матер, която е достоен приемник на Старопрестолната търновска книжовна школа на Патриарх Евтимий. Нека в дните на разединение на нацията, ние да предложим алтернативата – обединение в името на академичните принципи."

Заместник-ректорът на Великотърновския университет Милен Михов призова студентите да освободят аудитория 321 за провеждане на нормален учебен процес, но те отказаха.

#окупация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници