В Мадрид протестираха срещу решение на Европейския съд

В Мадрид протестираха срещу решение на Европейския съд
Десетки хиляди граждани протестираха в Мадрид срещу решението на Европейския съд за правата на човека. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Десетки хиляди граждани протестираха в Мадрид срещу решението на Европейския съд за правата на човека, което забранява продължително задържане на членове на ЕТА, предаде АФП, цитирана от http://btvnews.bg/.

По призива на асоциацията на жертвите на тероризма и Народната партия на премиера Мариано Рахой, множеството се събра на големия площад „Колон" в центъра на испанската столица, около огромен плакат с надпис „Справедливост" и две черни ленти в знак на траур.

Според съда в Страсбург системата е била приложена в случая „Дел Рио” с ретроактивна сила и затворничката трябва да бъде пусната на свобода. Ако това решение бъде прието, испанското правосъдие може да бъде принудено да освободи десетки затворници от ЕТА.

ЕТА е включена в списъка на терористичните организации от Европейския съюз и Съединените щати. На 20 октомври 2011 г. групировката обяви, че се отказва от насилието. Мадрид настоява за разпускането й, докато ЕТА иска да преговаря за нейните 600 затворници в испански и френски затвори.

#съд #ЕТА #траур #правосъдие #Мадрид #затвори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"