Овчаров обвини БСП и кабинета "Орешарски" в популизъм

Овчаров обвини БСП и кабинета "Орешарски" в популизъм
Овчаров обвини правителството в популизъм. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Социалистът Румен Овчаров обвини БСП и кабинета „Орешарски" в популизъм. Той говори по време на градската конференция на БСП-София в събота.

Овчаров коментира, че въпреки изключително тежките условия, в които е поставено, правителството работи и е дало ясни знаци в сферата на социалната политика и за финансова консолидация с проекта за новия бюджет, в който имало ясни приоритети.

„Не всичко, което прави правителството и управляващото мнозинство обаче е идеално", посочи Овчаров, според когото парламентарната група на левицата е обхваната от „пълзящ популизъм".

„Израз на този пълзящ популизъм е гласуването по мораториума за земята. Израз на този първосигнален популизъм е и внасянето на законопроект за отмяната на забраната за пушене. Израз на такъв нерационален популизъм са продължаващите действия в сферата на енергетиката - заиграването с цените, отказът от тежки и непопулярни неща в сферата на отрасъла, които директно го водят към икономически и финансов колапс", изреди Овчаров.

Той сподели и опасенията за това, че голяма част от бюджета и неправилно и невярно планирана. „Тези 1 млрд. допълнителни приходи при положение, че приходите в бюджета за тази година се сриват в сравнение с миналата. 1 млрд. допълнителни приходи някой в някакъв момент трябва да каже откъде и как ще дойдат", каза още социалистът.

#Румен Овчаров #БСП #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »